Wat is de levensduur van een geothermische boring?

Olie en gas zijn al langer niet meer de enige middelen om warmte op te wekken in huis. Ten gevolge van de fikse prijsstijgingen van fossiele brandstoffen in de voorbije jaren en het groeiende milieubewustzijn kiezen steeds meer mensen voor alternatieve brandstoffen. Warmtepompen winnen daardoor aan populariteit, zeker in combinatie met een geothermische boring.

Wat is de levensduur van een geothermische boring?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Naast de haast traditionele lucht-lucht warmtepomp (airco) heb je ook een lucht-water warmtepomp en een geothermische warmtepomp. Die laatste is veruit het meest efficiënt, maar vraagt ook de hoogste investering. Er moet ondergronds immers een heel netwerk van leidingen aangelegd worden om de warmte uit de grond te halen en naar je warmtepomp te brengen. Gelukkig gaat een geothermische warmtepomp erg lang mee. De gemiddelde levensduur bedraagt 20 tot 25 jaar. Ook de levensduur van een geothermische boring zal je als muziek in de oren klinken. Je kan gerust stellen dat een geothermische boring even lang mee gaat als de ruwbouw van je woning.

levensduur_geothermische_boring
levensduur_geothermische_boring

Alle troeven van een geothermische boring

Met een geothermische warmtepomp combineer je een milieuvriendelijke aanpak met een erg laag energieverbruik dankzij het zeer hoge rendement. Ze produceert geen geluid en heeft een minimum aan onderhoud nodig. Verder blinken ze uit in bedrijfszekerheid, ook wanneer de temperatuur in de winter onder het vriespunt duikt. Ze krikken het E-peil van je woning op (meer nog dan zonnepanelen) en zorgen voor een algemene waardevermeerdering van je huis.

Meer weten?

Wil jij alles weten over de levensduur van een geothermische boring en alle andere voordelen? Wij maken graag de nodig tijd om je alles van naaldje tot draadje uit te leggen.

Putboringen-Mertens-klein kopiëren

GEOTECH BV
Molenstraat 85
9255 Buggenhout
BTW BE 0873.675.238

Tel: +32 (0)479 70 03 36
info@pbmertens.be

Over Putboringen Mertens

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor grond- en putboringen? Voor zowel analyse als de effectieve uitvoering kan je daarom terecht bij Putboringen Mertens. Daarbij gaan we niet alleen voor een optimaal resultaat voor jou als klant, maar letten we ook op duurzaamheid van de grondwerken.