In de zoektocht naar goedkopere energie en optimaal comfort kiezen steeds meer mensen voor een warmtepomp. Maar de ene warmtepomp is de andere niet. Terwijl de ene kiest voor een vrij eenvoudige lucht-luchtwarmtepomp, gaat de andere resoluut voor een geothermische warmtepomp.
Warmtepomp installeren: is een grondboring noodzakelijk?
De meest gekende en gebruikte warmtepomp is ongetwijfeld het aircotoestel. Dit systeem zuigt via een buitenunit lucht aan en koelt of verwarmt het via een binnenunit. Op die manier zorgt het voor een optimaal binnenklimaat. Dergelijke warmtepomp is vrij eenvoudig te installeren en vereist geen grondboring.
Aan de andere kant van het spectrum vinden we de geothermische warmtepomp. Qua complexiteit overtreft ze het traditionele aircotoestel vele malen. Een geothermische warmtepomp functioneert dan ook helemaal anders dan het eerder genoemde toestel. Ze haalt de warmte onder het aardoppervlakte en pompt dat via een systeem van collectoren of warmtewisselaars naar de te verwarmen of te koelen ruimte. Vanzelfsprekend kan dit systeem niet werken zonder voorafgaandelijke grondboringen.
Ga voor 65 jaar ervaring
In 1957 boorde Frans Mertens, stichter van Putboringen Mertens, zijn eerste put. Nu, ruim 65 jaar later, geldt het bedrijf als een van de referenties op het vlak van putboringen. Met de nieuwste apparatuur en technieken garandeert Putboringen Mertens niet alleen de kwaliteit, maar ook de duurzaamheid van de boorwerken. Gewapend met jarenlange ervaring en een ongeziene vakkennis weten de experts van het bedrijf exact waar en hoe ze moeten boren. Daarbij houden ze steeds rekening met de opbouw van de ondergrond en de waterafvoerende lagen.
Meer weten?
Wil je meer weten over de installatie van een geothermische warmtepomp en bijbehorende grondboringen? Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.