bronbemaling

Verlaag het grondwaterpeil door middel van bronbemaling

Heb je bouwplannen? Dan weet je mogelijk als geen ander dat een goede voorbereiding het halve werk is. Zo kan het nodig zijn de grondwaterspiegel tijdelijk te verlagen om leidingen of rioleringsbuizen te leggen of om funderingen, kelders of ondergrondse parkeergarages te bouwen. In dergelijk geval biedt een bronbemaling de oplossing.

Wat is een bronbemaling?

Bronbemaling of droogzuiging is een proces waarbij op verschillende plaatsen grondwater wordt opgepompt en via een leiding wordt afgevoerd. Op die manier kan de grondwaterspiegel lokaal en tijdelijk verlaagd worden en een optimale basis gelegd worden voor de bouw van bijvoorbeeld een kelder of zwembad of de aanleg van riolering en leidingen.

In concreto worden op een beperkt oppervlakte meerdere bemalingsbronnen aangebracht d.m.v. boringen. Die staan allemaal in verbinding met een leiding, die het overtollige grondwater naar de riolering afleidt. Het resultaat? Een veilige en stabiele grond waar droog gewerkt kan worden.

bronbemaling

Waarom kiezen voor een bronbemaling door Putboringen Mertens?

Kiezen voor Putboringen Mertens is kiezen voor een betrouwbare en ervaren partner. In 1957 boorden we onze eerste put, in tussentijd zijn we een referentie geworden in de sector. De toenmalige tractor en driepikkel zijn ondertussen vervangen door de nieuwste technologie en apparatuur. Niet alleen de kwaliteit van de putboring staat centraal, maar ook de duurzaamheid. De waterschaarste van de voorbije jaren vergroot het belang van dat laatste steeds meer.

Dankzij onze voortdurende innovatie, onderzoek en monitoring streven we elke dag opnieuw naar een slim water- en energieverbruik.

Heb jij bouwplannen, maar kamp je met een hoog grondwaterpeil? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info over een bronbemaling.

Putboringen-Mertens-klein kopiëren

GEOTECH BV
Molenstraat 85
9255 Buggenhout
BTW BE 0873.675.238

Tel: +32 (0)479 70 03 36
info@pbmertens.be

Over Putboringen Mertens

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor grond- en putboringen? Voor zowel analyse als de effectieve uitvoering kan je daarom terecht bij Putboringen Mertens. Daarbij gaan we niet alleen voor een optimaal resultaat voor jou als klant, maar letten we ook op duurzaamheid van de grondwerken.