Het belang van een grondonderzoek bij de uitvoering van een bouw- of renovatieproject?

Vooraleer grote bouwwerken van start gaan, lijkt er steeds een periode aan vooraf te gaan waarin er schijnbaar niks gebeurt. Niks is minder waar, deze periode wordt intensief gebruikt om een grondig bodemonderzoek uit te voeren. Wij vertellen je graag wat dat is en waarvoor het dient.

Het belang van een grondonderzoek bij de uitvoering van een bouw- of renovatieproject

Vooraleer een nieuwbouw- of renovatieproject op te starten, is het aangewezen een degelijk grondonderzoek te laten uitvoeren. Daarmee kan men de draagkracht en samenstelling van de ondergrond berekenen, evenals het waterpeil nagaan. Die info wordt op zijn beurt gebruikt voor het bepalen van de optimale fundering. Is die te licht, dan loop je na verloop van tijd het risico op barsten, scheuren of verzakkingen. Is je fundering te zwaar, dan lopen de bouwkosten onnodig op.

Een grondig bodemonderzoek is tevens interessant om de ecologische toestand van de bodem te bepalen. Zo kan bijvoorbeeld – al dan niet historische – bodemverontreiniging aan het licht gebracht worden. Vooraleer de bouwplannen uit te voeren, dringt zich dan een bodemsanering op.

Putboringen Mertens, jouw ervaren en betrouwbare partner

Met ruim 65 jaar ervaring in grondboringen is Putboringen Mertens de ideale partner voor jouw bodemonderzoek. Wij beschikken niet alleen over de meest vooruitstrevende technologie, maar hebben ook alle ervaring en kennis in huis omtrent de eigenschappen van grondsoorten en het grondwaterpeil. Bij onze grondanalyse houden wij trouwens ook rekening met de structuren en omgeving van het bouwproject. Op die manier kunnen wij jou een compleet advies geven m.b.t. de voorliggende situatie en kan jij in alle veiligheid aan je bouwproject beginnen.

Staat er een bouw- of renovatieproject op stapel? Laat eerst een gedegen grondonderzoek uitvoeren. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Putboringen-Mertens-klein kopiëren

GEOTECH BV
Molenstraat 85
9255 Buggenhout
BTW BE 0873.675.238

Tel: +32 (0)479 70 03 36
info@pbmertens.be

Over Putboringen Mertens

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor grond- en putboringen? Voor zowel analyse als de effectieve uitvoering kan je daarom terecht bij Putboringen Mertens. Daarbij gaan we niet alleen voor een optimaal resultaat voor jou als klant, maar letten we ook op duurzaamheid van de grondwerken.