Geothermieboringen: Een duurzame oplossing voor verwarming en koeling

De laatste jaren is de zoektocht naar alternatieve energiebronnen enorm toegenomen. Niet alleen de hoge prijzen van stookolie en gas, maar ook het groeiende milieubewustzijn liggen aan de grondslag van deze stijgende interesse. Geothermieboringen, bedoeld voor de installatie van geothermische warmtepompen, winnen dan ook voortdurend aan populariteit.

Geothermieboringen, wat zijn dat eigenlijk?

Geothermie is een proces waarbij warmte onttrokken wordt aan de bodem. Daarbij wordt met gespecialiseerde machines een diepe, verticale trechter in de grond geboord. Daaraan wordt vervolgens een ondergronds gesloten lussysteem gekoppeld waarop een warmtepomp aangesloten wordt. Die onttrekt energie aan de ondergrond en geeft die door aan het verwarmingssysteem.

Op die manier kan je je huis, kantoor of bedrijfsgebouw op milieuvriendelijke wijze verwarmen of warm water opwekken. Wil je koelen, dan wordt warmte aan het gebouw onttrokken en overgedragen naar de bodem.

Geothermie biedt heel wat voordelen. Aardwarmte is onuitputtelijk, is een heel jaar beschikbaar en stoot nauwelijks CO2 uit. Dankzij het gebruik van een gesloten systeem gaat er bovendien geen water verloren.

geothermieboringen

Putboringen Mertens, 70 jaar ervaring en vakmanschap

Met Putboringen Mertens kies je voor een ervaren partner inzake putboringen en geothermieboringen. Het familiebedrijf uit het Oost-Vlaamse Buggenhout zette in 1957 de eerste stappen in de sector en is in tussentijd uitgegroeid tot een van de referenties in putboringen en geothermieboringen.

Met behulp van de nieuwste apparatuur en technieken streeft Putboringen Mertens voortdurend naar kwaliteit en duurzaamheid. Met het oog op een slim water- en energieverbruik investeert het ambitieuze bedrijf voortdurend in innovatie, onderzoek en monitoring.

Wil je meer weten over geothermieboringen en de voordelen ervan? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Putboringen-Mertens-klein kopiëren

GEOTECH BV
Molenstraat 85
9255 Buggenhout
BTW BE 0873.675.238

Tel: +32 (0)479 70 03 36
info@pbmertens.be

Over Putboringen Mertens

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor grond- en putboringen? Voor zowel analyse als de effectieve uitvoering kan je daarom terecht bij Putboringen Mertens. Daarbij gaan we niet alleen voor een optimaal resultaat voor jou als klant, maar letten we ook op duurzaamheid van de grondwerken.