Geothermische boringen Limburg

Geothermische boringen in Limburg winnen almaar aan populariteit. Deze verticale boringen zijn immers noodzakelijk voor de installatie van geothermische warmtepompen. Die vormen een zeer aantrekkelijk alternatief voor de hoge energieprijzen van de voorbije jaren.

Geothermische boringen Limburg

Geothermische boringen in Limburg winnen almaar aan populariteit. Deze verticale boringen zijn immers noodzakelijk voor de installatie van geothermische warmtepompen. Die vormen een zeer aantrekkelijk alternatief voor de hoge energieprijzen van de voorbije jaren.

druppel

Geothermische boringen Limburg

De temperatuurverschillen tussen het aardoppervlak en de kern van de aarde zorgen ervoor dat de grond onder onze voeten boordevol energie zit. Dankzij een warmtepomp kan men deze energie onttrekken aan de ondergrond en doorgeven aan een verwarmingstoestel in huis, op kantoor of elders. Hiervoor maakt de warmtepomp gebruik van een ondergronds lussysteem met vloeistoffen. Die nemen de aardwarmte op en worden vervolgens via de warmtepomp verder gestuwd naar je verwarmingselement.

De belangrijkste voordelen van geothermische energie zijn de lage kostprijs en de duurzaamheid van de energie. Aardwarmte is immers een onuitputtelijke bron van energie, in tegenstelling tot de dure fossiele brandstoffen. Bovendien ben je niet langer afhankelijk van de seizoensgebonden schommelende energieprijzen, zodat je een heel jaar door kan genieten van je eigen geproduceerde goedkope warmte.

Waarom kiezen voor Putboringen Mertens?

Met zijn 65 jaar ervaring in putboringen en geothermische boringen in Limburg en elders in Vlaanderen kan Putboringen Mertens de nodige referenties voorleggen. Het bedrijf streeft steeds naar een optimaal resultaat voor de klant, maar focust tegelijkertijd op de duurzaamheid van de boorwerken.

Putboringen Mertens gaat met andere woorden niet over een nacht ijs, maar voert een grondige analyse uit vooraleer tot de boring over te gaan en volgt het boorproces zelf tot in de kleinste details op.
Met het oog op de verdere ontwikkeling van het bedrijf en de sterke veranderingen op de energiemarkt investeert Putboringen Mertens bovendien voortdurend in innovatie, onderzoek en monitoring, met het oog op slim water- en energieverbruik.

Wil je meer weten over geothermische boringen in Limburg? Contacteer ons gerust voor meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat.

Geothermische-boringen-Limburg

Waarom kiezen voor putboringen Mertens?

We kennen de ondergrond als geen ander en weten exact tot op welke diepte wij dienen te boren. Wij houden daarbij ook rekening met de omgeving. Zo garanderen wij een optimaal én duurzaam resultaat. Voor het plaatsen van een waterput of warmtepomp zijn boringen nodig.

Het is van belang om te weten waar je deze boringen het best kan doen. Met een pak aan ervaring hebben wij de expertise in huis om te zorgen voor een kwalitatieve uitvoering van de werken.

Meer informatie over geothermische boringen Limburg?

Wil jij jouw putboringen aan een professioneel bedrijf met meer dan 65 jaar boorervaring overlaten? Neem dan contact op met ons en vraag geheel vrijblijvend een offerte of bijkomende informatie aan. Wij helpen je graag verder.

Putboringen-Mertens-klein kopiëren

GEOTECH BV
Molenstraat 85
9255 Buggenhout
BTW BE 0873.675.238

Tel: +32 (0)479 70 03 36
info@pbmertens.be

Over Putboringen Mertens

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor grond- en putboringen? Voor zowel analyse als de effectieve uitvoering kan je daarom terecht bij Putboringen Mertens. Daarbij gaan we niet alleen voor een optimaal resultaat voor jou als klant, maar letten we ook op duurzaamheid van de grondwerken.