Geothermische energie opwekken? Maak dan gebruik van een grondboring.

Nu de energieprijzen de pan uitswingen, zijn we intensief op zoek naar betaalbare alternatieven voor de traditionele verwarmings- en koelingssystemen. Een daarvan is geothermische energie. Daarbij wordt natuurlijke warmte ontnomen in de ondergrondse geologische lagen van de bodem. Hoe dat exact in zijn werk gaat leggen we je graag uit.

Wat is geothermische energie?

Geothermische energie is de duurzame warmte uit de ondergrond die gebruikt kan worden voor de verwarming van huizen en gebouwen. Die natuurlijke warmte bevindt zich in het water aanwezig in zand- en steenlagen. Om die te bereiken maken we gebruik van een verticale spoelboring, die de basis vormt voor een ondergronds gesloten lussysteem. Dat systeem sluiten we vervolgens aan op een warmtepomp.

De voordelen van geothermie of aardwarmte zijn onmiskenbaar. Ze ontstaat door de temperatuurverschillen tussen het aardoppervlak en de kern van de aarde en vernieuwt zich voortdurend. Geothermie biedt m.a.w. duurzame, hernieuwbare energie. De aanmaak ervan is volledig onafhankelijk van de seizoenen en er komt nauwelijks CO2 vrij.

Bovendien gaat er geen water verloren dankzij het gebruik van een gesloten systeem.

Een geothermische boring door Putboringen Mertens, de juiste keuze!

Putboringen Mertens kan terugvallen op heel wat ervaring en kennis. Sinds 1957 zijn we immers actief in de sector van putboringen, toen met een driepikkel, nu met high-tech materieel.

Kwaliteit en duurzaamheid staan centraal in onze aanpak. Daarom investeren we voortdurend in innovatie, onderzoek en monitoring. Op die manier streven we naar een slim water- en energieverbruik, een absolute troef in de wereld van vandaag.

Kies jij voor de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van geothermische energie? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Putboringen-Mertens-klein kopiëren

GEOTECH BV
Molenstraat 85
9255 Buggenhout
BTW BE 0873.675.238

Tel: +32 (0)479 70 03 36
info@pbmertens.be

Over Putboringen Mertens

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor grond- en putboringen? Voor zowel analyse als de effectieve uitvoering kan je daarom terecht bij Putboringen Mertens. Daarbij gaan we niet alleen voor een optimaal resultaat voor jou als klant, maar letten we ook op duurzaamheid van de grondwerken.